Amsterdamse startup Airchip doet mee aan Dragons’ Den

Gepubliceerd op april 11, 2021


Met knikkende knieën maar zonder gene zijn de mannen van Airchip deze winter in barre omstandigheden, de straten waren onbegaanbaar vanwege de sneeuwval, naar de studio van Dragons Den gereden om daar hun droom te verkopen. De barman in je broekzak op festivals.

Nikkie PlessenWon YipPieter SchoenShawn Harris en Michel Perridon zijn gezamenlijk goed voor 1 miljard euro. Airchip hoopt een investering op te halen van tweehonderdduizend euro. Oprichter Daniel van Drunen: ‘Ik scrollde in december door mijn linkedin toen ik de oproep tot aanmelden langs zag komen. Investeerders waren links en rechts afgehaakt tijdens de tweede lockdown. Dit moest het dan maar zijn. Nationale televisie als onverwachte uitkomst voor onze startup waarvan het einde van de runway onvermijdelijk dichterbij komt. Maar ik geloof in de toekomstvisie van deze ondernemers. Ze zullen ons product omarmen!’

(vlnr) CEO Daniel van Drunen, COO Jan ten Kate en Creative Mark Leene

De strategie tijdens de pitch wordt ‘all or nothing’. De Airchip software was afgebouwd tijdens het begin van de corona pandemie.

De bestel en betaal-oplossing voor festivals stond letterlijk klaar om in de Adam Toren een aantal events te draaien toen de pleuris uitbrak. Het zorgde voor spanningen maar de startup is er sterker uitgekomen. Niet voor niets sleepte het de prijs in de wacht voor beste startup van het jaar tijdens de Present Your Startup competitie in Alkmaar. En ondanks de pandemie wist Airchip toch duizenden bezoekers te bereiken en ruim vijftigduizend euro om te zetten voor zijn klanten.

‘De doelen van 2020 zijn natuurlijk bij lange na niet gehaald. Maar ik ben trots op ons team omdat er een product staat dat werkt. Ondanks dat de hele branche gepauzeerd werd hebben toch duizenden mensen een leuke avond gehad tijdens een optreden. Paradiso als start klant is er één waar we gigantisch trots op zijn, gezien we hen hebben kunnen ondersteunen in het opvolgen van de enorm lastige maatregelen van de overheid,’ aldus Van Drunen.

De uitzending van Dragons Den is op donderdag 15 april om half tien bij Omroep WNL.

Bron: Airchip

Laat een reactie achter