Extra fondsvermogen voor het Innovatiefonds Noord-Holland

27 mei 2021

Innovatiefonds Noord-Holland krijgt 3 miljoen extra fondsvermogen van REACT-EU

Door Kansen voor West zijn de REACT-EU middelen beschikbaar gesteld voor het Innovatiefonds Noord-Holland. Hiermee krijgt het fonds 3 miljoen euro extra fondsvermogen. De financiering is beschikbaar voor innovatieve Proof-of-Concept projecten, met als prioriteit een ‘groen en digitaal herstel van de economie’.

Het REACT-EU programma is ingericht door de Europese Unie als reactie op de COVID-19 pandemie. De middelen zijn bedoeld voor projecten met een focus op groen en/of digitalisering, om slimme uitrol van innovatieve technologieën te stimuleren. Daarbij is er co-financiering vereist. Met de REACT-EU middelen kunnen innovatieve startende of MKB-bedrijven nieuwe concepten van technologieën bewijzen en doorontwikkelen richting marktintroductie.

Naast het extra fondsvermogen blijft het Proof-of-Concept fonds open voor projecten in andere sectoren, of groene/digitale projecten zonder co-financiering. De financiering betreft een converteerbare lening van €50.000 tot €300.000 euro. Het Innovatiefonds Noord-Holland is opgericht door Provincie Noord-Holland, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met ondersteuning van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO/Kansen voor West).

Ben jij een startend bedrijf of MKB’er in de Provincie Noord-Holland en zoek je financiering voor je innovatieve Proof-of-Concept project? Vul dan de QuickScan in.

Laat een reactie achter