Fintech Dyme ontvangt eerste investering uit EUR 66M Peak Capital IV Fonds.

Amsterdam, 27 augustus 2019

De Nederlandse start-up Dyme haalt 600.000 euro op in investeringsronde onder leiding van Peak Capital 

Een kleine anderhalf jaar na oprichting haalt de Nederlandse start-up Dyme 600.000 euro op in een investeringsronde onder leiding van Peak Capital. Dyme is daarmee de eerste investering van het vierde fonds van Peak, dat in totaal 66 miljoen euro zal investeren. Dyme gebruikt het geld voor het verbeteren van haar innovatieve technologieën en het opschalen naar de eerste 100.000 gebruikers.

Dyme

Dyme geeft consumenten door middel van een slimme koppeling met de bankrekening inzicht in hun financiële situatie. Dyme spoort daarbij automatisch alle ‘slapende’ abonnementen op. Gebruikers kunnen dergelijke abonnementen binnen de app met één klik opzeggen of omzetten naar een beter contract. Peak Capital-partner Jacqueline van den Ende: ‘Dyme speelt slim in op de nieuwe Europese PSD2 wetgeving, door gebruikers actionable insights te bieden. Zodra Dyme een mogelijke besparing detecteert kan de gebruiker deze ook direct met één klik bewerkstelligen.’

Om een bankkoppeling met consumenten te kunnen maken heeft Dyme een PSD2 vergunningsaanvraag ingediend bij De Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanvraag wordt momenteel door DNB behandeld.

Mensen helpen met hun financiën

Alle technologieën die Dyme bouwt zijn gericht op het verbeteren van de financiële situatie van consumenten. Dyme mede-oprichter Joran Iedema stelt: “Wij zijn van mening dat een oplossing nu hard nodig is omdat consumenten steeds meer kleine pin transacties doen. Hierdoor sneeuwen de vaste lasten en abonnementen onder en bieden bankafschriften steeds minder inzicht.” Uit gebruikersonderzoek van Dyme blijkt dat steeds meer mensen hierdoor het overzicht verliezen, betalingen missen, of zelfs in de schulden raken. Joran Iedema: “Abonnementsdiensten spelen hier slim op in. Zo is de gemiddelde Nederlander elke maand 50 euro kwijt aan ongewenste stilzwijgend verlengde abonnementen. Dyme voorkomt dit soort situaties.”

Andere investeerders

Dyme ontving vorig jaar een investering van studenteninvesteringsfonds ASIF en voormalig Delta Loyd en ING Retail CEO Hans van der Noordaa. In de huidige ronde stapt, naast Peak Capital, ook het Innovatiefonds Noord-Holland in.

Meer informatie over Dyme is te vinden op dyme.app. De Dyme app is gratis te downloaden en kosteloos in gebruik. Download de app voor iOS of Android. 

Voor meer informatie
Joran Iedema, CEO Dyme, Joran.iedema@dyme.app tel: +316 49662358
Jacqueline van den Ende, Partner Peak Capital, jacqueline@peak.capital tel: +31639121551

Laat een reactie achter