Persbericht Innovatiefonds Noord-Holland over financiering Interclass

Amsterdam, 18 december 2018.

Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe e learning oplossing voor middelbare scholieren.

Interclass, een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van € 160.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project: e learning omgeving. Interclass gaat het geld gebruiken om een interactieve leeromgeving te creëren voor middelbare scholieren die extra ondersteuning nodig hebben bij hun schoolwerk. De oplossing van Interclass geeft interactief aanvullend studiemateriaal op basis van nieuwe trends zoals blended learning en gamification. De online leeromgeving biedt de mogelijkheid voor maatwerk en gepersonaliseerd leren.

Yasemin Demirtas, directeur en medeoprichter van Interclass: “Onze oplossing baseren wij op resultaten van een onderzoek dat wij in 2016-2017 naar de online activiteiten van middelbare scholieren hebben gedaan. Met de financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland gaan wij onze digitale leeromgeving verder ontwikkelen richting de markt en het concept bewijzen met leerlingen op scholen.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De oplossing van Interclass is een aanvulling op de bestaande onderwijs-systematiek en maakt gebruik van moderne interactieve technieken. Onze financiering leidt hopelijk tot vervolgfinanciering door derden om zoveel mogelijk leerlingen van de oplossing van Interclass te laten profiteren.”

OVER HET INNOVATIEFONDS NOORD-HOLLAND
Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de Provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het Fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023. www.innovatiefondsnoordholland.nl

OVER INTERCLASS
Interclass is een startup, gevestid in Amsterdam. Interclass gelooft in kwalitatief en gelijkwaardig onderwijs. Op basis van moderne technologische oplossingen creëert Interclass een nieuwe manier van online leren: betaalbaar, flexibel en voor iedereen. Naast reguliere vakken gaat Interclass ook vakoverstijgende en praktische cursussen aanbieden. Alles voor de middelbare scholier is straks te vinden op de community van Interclass. www.interclassnl.com

Voor meer informatie
Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland, tel: 0202460000

Laat een reactie achter