Persbericht Innovatiefonds Noord-Holland over financiering van Eatch B.V

Amsterdam, 8 april 2020

Geld van Innovatiefonds NH voor automatische keuken

Eatch B.V., een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van €300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met deze financiering ontwikkelt het bedrijf een automatische keuken.

Consumenten zijn steeds meer op zoek naar gemak, maar ook naar gezonde en gepersonaliseerde voeding voor een betaalbare prijs. De problemen met de huidige opties voor maaltijden buiten de deur zijn dat ze vaak te ongezond en/of te duur zijn om op een dagelijkse basis te eten. De automatische keuken van Eatch is een antwoord op deze trends. Eatch biedt een volwaardig alternatief voor je dagelijkse maaltijd door een maaltijd aan te bieden die betaalbaar, gezond en snel beschikbaar is op basis van je persoonlijke voorkeuren. De behoefte naar dit type maaltijden speelt niet alleen in restaurants, maar ook in o.a. ziekenhuizen, vliegvelden, bedrijfskantines en (online) supermarkten. De automatische keuken is in staat om in te spelen op al deze markten. Ook de opkomst van “dark kitchens” (restaurants die alleen bezorgen) is een interessante markt die door de Corona problematiek in een versnelling is gekomen.

Jelle Sijm, Co-founder van Eatch B.V.: “De financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland stelt ons in staat om samen met onze partners het prototype van de automatische keuken af te ronden. Nadat we het prototype af hebben kunnen we de technologie binnen een korte tijd opschalen om zodoende de eerste volledig automatische keuken ter wereld naar de markt te kunnen brengen.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De automatische keuken van Eatch is een oplossing voor bedrijven die willen inspelen op de huidige trends waarbij gezonde en persoonlijke voeding in sectoren zoals de gezondheidszorg van waarde kunnen zijn. Bijkomend voordeel is dat voedselverspilling dankzij de keuken van Eatch kan worden teruggebracht. Eatch heeft belangrijke partners aan het project verbonden wat vertrouwen geeft in een succesvol project.”

OVER HET INNOVATIEFONDS NOORD-HOLLAND

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de Provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of- Concept. Het Fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018- 2023. www.innovatiefondsnoordholland.nl

OVER EATCH

Eatch B.V. is een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van volledig geautomatiseerde keukens. Deze keukens worden toegepast in een breed scala aan toepassingen zoals o.a. traditionele fast food locaties, ziekenhuizen, vliegvelden en dark kitchens. Het in 2019 opgerichte bedrijf ontwikkelt samen met TOP B.V. de eerste volledig geautomatiseerde keuken ter wereld. www.eatch.me

Voor meer informatie
Jelle Sijm, Co-founder Eatch, tel: 0618348222
Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland, tel: 0202460000

Laat een reactie achter