Persbericht Innovatiefonds Noord-Holland over financiering van Immagene B.V.

Amsterdam, 29 september 2020

Geld van Innovatiefonds NH voor immuuntherapie voor behandeling van kanker

Immagene B.V., een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een investering ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland, Swanbridge Capital en Oncode B.V. Met deze financiering ontwikkelt het bedrijf een nieuwe immuuntherapie voor het behandelen van patiënten met kanker.

Immuuntherapieën zijn veelbelovend voor de behandeling van patiënten met kanker. Immagene werkt samen met het Nederlandse Kanker Instituut (NKI) op basis van een exclusieve overeenkomst om dit medicijn te ontwikkelen. Het bedrijf heeft een routekaart vastgesteld om deze therapie te ontwikkelen ten behoeve van patiënten die momenteel geen baat hebben bij bestaande immuuntherapieën.

Maarten Ligtenberg, CEO van Immagene B.V.: “We zijn verheugd om onze investeerders, en de financiering van het Innovatiefonds Noord Holland, in het bedrijf te verwelkomen. Samen betreden we het gebied van immuno-oncologie om therapieën te ontwikkelen en het volledige potentieel van de anti-tumor immune response te ontketenen.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Immuuntherapieën zijn veelbelovend voor het succesvol behandelen van onder meer kankerpatiënten. Immagene heeft een pijplijn aan oplossingen gedocumenteerd die op een overzichtelijke termijn tot trials in patiënten kunnen komen. De steun van het NKI en van investeerders bevestigt de kwaliteit van de plannen van Immagene.”

OVER HET INNOVATIEFONDS NOORD-HOLLAND

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de Provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het Fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023. www.innovatiefondsnoordholland.nl

OVER IMMAGENE

Immagene is een biotech-start-up van het Nederlands Kanker Instituut (NKI) die is opgericht door experts van wereldklasse op het gebied van immuno-oncologie, genetische screening en klinische onderzoeken. Maarten Ligtenberg, Ph.D. en Chief Executive Officer, Oncode Investigator Daniel Peeper, Ph.D., hoogleraar functionele oncogenomica en ontvanger van de Queen Wilhelmina Cancer Award, en professor Christian Blank, MD Ph.D., key opinion leader in immuno-oncology, werken samen om hun wetenschap van “bench to bedside” te brengen.

Voor meer informatie
Maarten Ligtenberg, CEO Immagene, tel:0636183422
Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland, tel: 0202460000

Laat een reactie achter