Portfoliobedrijf Dyme haalt €2 miljoen op

29 juni 2021

De Amsterdamse fintech startup Dyme haalt €2 miljoen op van Peak en andere investeerders

De Amsterdamse fintech startup Dyme haalt €2 miljoen op van Peak en andere investeerders, waaronder de voormalig CEO van ING Retail Banking en de oprichter van Indeed.com. Dyme investeert dit nieuwe kapitaal in productontwikkeling en gebruikt het geld om te groeien van 300.000 naar 1 miljoen gebruikers.

Jaarlijks verliest de gemiddelde Nederlander ongeveer €800 door vergeten abonnementen, dubbele verzekeringen en te dure contracten. Het algoritme van Dyme analyseert een bankrekening en neemt financiële ‘moetjes’ over. Acties die iedereen eigenlijk zou willen ondernemen, maar waar veel mensen de moed of tijd niet voor opbrengen.

Met Dyme stappen klanten eenvoudig over van energieleverancier, onderhandelen ze opnieuw over hun telecomcontract en zeggen ze de sportschool op waar ze al maanden niet meer kwamen. Dyme fungeert als een persoonlijke financiële assistent, leest de kleine lettertjes en onderhandelt namens klanten om hen hoofdpijn en geld te besparen.

Over Dyme

Dyme geeft direct inzicht in persoonlijke inkomsten en uitgaven en helpt gebruikers geld te besparen. Net als gevestigde banken, beveiligt Dyme alle gegevens met 256-bit AES encryptie.

Over het Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is opgericht door Provincie Noord-Holland, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met ondersteuning van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO/Kansen voor West). Het Fonds stelt converteerbare leningen beschikbaar voor het bewijzen van nieuwe concepten en ideeën: Proof-of-Concept.

Bron: Dyme

Laat een reactie achter