Winc Academy pakt “skills gap” aan met nieuwe CEO Joran van Aart

Amsterdam, 7 april 2021

Winc Academy heeft Joran van Aart benoemd als nieuwe Chief Executive Officer. Per 1 mei zal hij het bedrijf leiden in haar snelle groei en internationalisering. Het doel: zoveel mogelijk mensen via online opleidingen omscholen en voorbereiden op een carrière als programmeur of data analist.

Van Aart heeft 12 jaar aan internationale scale up ervaring in online en hoger onderwijs. Als COO en Chief Growth Officer bij Studyportals hielp hij het bedrijf te groeien van 5 naar 150 medewerkers en zijn meer dan 485.000 studenten van over de hele wereld gaan studeren aan een universiteit in het buitenland.

“We zijn enorm blij dat Joran ons een nieuwe fase in zal leiden. Hij heeft een sterke visie, waardevolle expertise in de online ed-tech industrie, en een schat aan ervaring in internationale groei op wereldschaal,” zegt Marijn Pijnenborg, oprichter van Winc Academy

“Onze missie is om zoveel mogelijk mensen digitaal vaardig te maken. Joran’s prestaties in het bouwen van schaalbare gepersonaliseerde producten en zijn data gedreven aanpak zijn een perfecte match met onze cultuur en een uitstekende basis voor een mooie toekomst,” voegt oprichter Carla Snepvangers toe. Pijnenborg en Snepvangers zullen aanblijven als bestuurslid en actief betrokken zijn in de strategie en in een aankomende “Series A” investeringsronde.

“Carla en Marijn hebben een indrukwekkende academy opgebouwd: honderden studenten zijn al afgestudeerd en iedere maand komen er meer mensen naar Winc om zich voor te bereiden op een carrière switch. Ik kijk er naar uit om mensen vanuit allerlei achtergronden te helpen richting hun gedroomde baan in de tech sector. En mee te bouwen aan een workforce die klaar is voor de toekomst,” aldus Van Aart.

“In drie jaar tijd heeft Winc Academy een sterke positie verworven in online en flexibele programmeeropleidingen in Nederland. Met deze bewezen tractie is Winc klaar voor een uitbreiding in zowel curriculum als internationale groei. Joran heeft de ervaring en motivatie om onze impact te verveelvoudigen,” zegt investeerder Heleen Dura-Van Oord (VividVentures).

Winc Academy

Winc Academy is opgericht in 2018 en biedt online opleidingen aan die studenten op hun eigen tempo kunnen volgen, inclusief persoonlijke coaching in het Nederlands. Meer dan 800 studenten hebben zich al ingeschreven bij Winc Academy. De gemiddelde leeftijd is 35 jaar en de meest populaire opleiding is Full-Stack Development. Deze duurt 20 weken wanneer studenten deze full-time volgen.

Carla Snepvangers, Joran van Aart, en Marijn Pijnenborg

Voor meer informatie:
Carla Snepvangers, carla@wincacademy.nl, 088 16 60 316

Laat een reactie achter